6 belangrijke videotrends in 2020

Dit zijn de belangrijkste online trends voor video in 2020

· Social Media,Longread

Leestijd: 3 minuten | Tekst: Pip Cloo

Dat het gebruik van video een essentieel onderdeel is van een online marketingcampagne, is voor veel bedrijven gesneden koek. Video’s, Stories en YouTube filmpjes worden aan de lopende band geproduceerd en gepost. Het is niet voor niets dat YouTube de op een na grootste zoekmachine ter wereld is. Ieder jaar opnieuw is video dan ook één van de terugkomende trends in de trendlijst van social media in alle vormen en maten: korte video’s van 15 seconden, lange video’s van meer dan een minuut, vlogs, tekstvideo’s, vierkant formaat of horizontaal uitgesneden. In 2020 slaan we weer een nieuwe weg in en gaan video’s steeds meer draaien om de inhoud.

1. Video en de consument

Video’s zijn geliefde content bij social mediagebruikers. Het is variabele content die makkelijk te delen is via verschillende platforms. Het algoritme van Instagram geeft zelfs voorkeur aan video’s bij het ordenen van de content. Een studie, gedaan door Cisco, voorspelt dat in 2020 75% van het mobiele verkeer video zal zijn. Dat is een groei van 20% ten opzichte van 5 jaar eerder. Daarnaast tonen statistieken aan dat 70% van de consumenten wel eens een video van een merk deelt, video tot 72% van de conversieratio voor bedrijven verbetert en dat video 52% van de consumenten overtuigt in hun besluit over een online aankoop. Genoeg reden dus om ermee aan de slag te gaan.

2. Blijven kijken

Verschillende bronnen voorspellen dat video’s voor de sociale kanalen in het komende jaar korter, minder professioneel en dynamischer zullen worden. Dit heeft alles te maken met de komst van een nieuwe social media pionier: TikTok. Maar ook andere apps voor videocontent als Lasso en Byte winnen aan populariteit. Via TikTok kunnen gebruikers video’s posten van 15 seconden, mensen die de video’s zien kunnen deze waarderen en hierop reageren. Spreekt een video je niet aan, dan scrol je gewoon door naar de volgende. Je feed bestaat uit een (letterlijk) eindeloze lijst aan video’s. Het is dus voor de makers ontzettend belangrijk om op te vallen. De video’s moeten een kort verhaal vertellen, passende muziek hebben en ervoor zorgen dat mensen nogmaals kijken.

3. Kort is beter

Facebook laat, in een persbericht uit 2019, weten dat ze het liefst video’s online zien verschijnen die de aandacht van de kijker minimaal 1 minuut vasthoudt. Dit soort video’s zullen dan ook hoger in de rangorde komen te staan bij de beoordeling van content. Toch lijkt het erop dat korte video’s de overhand zullen nemen in het nieuwe jaar. Stories waren al 15 seconden en ook TikTok stuurt aan op video’s van deze lengte, alhoewel je ook content die tot 60 seconden duurt kunt posten. Gezien het enorme aantal aan video’s die dagelijks online verschijnen en de korte spanningsboog van de kijker, lijkt een verschuiving naar kortdurende content daarom een logisch gevolg.

4. Dynamisch en interactief

In 2020 zullen er 7 biljoen videoclips geüpload worden, dat staat gelijk aan 2,5 videoclips per persoon per dag. Gezien het exponentiële aantal geüploade video’s, zal de content dynamisch moeten zijn om de aandacht van de kijker vast te houden. Storytelling wordt ontzettend belangrijk, waarbij beweging, muziek, beeld en editing de sleutelonderdelen zijn. Daarnaast is het belangrijk om de content interactief te maken, zodat de gebruiker kan participeren. Voorbeelden hiervan zijn de opties in Instagram Stories en Snapchat, waarbij de gebruiker filters kan toepassen zoals een face swap, een slider of een quizvraag. Voor bedrijven is herkenbaarheid belangrijk. Het is daarom aan te raden videocontent in dezelfde ‘template’ te maken, zodat kijkers gelijk ziet dat de content bij jouw bedrijf hoort.

asega video trends 2020

5. Videobewerking

Op dit moment moet je voor het bewerken van je video’s nog switchen naar applicaties als Magisto, Quik en Kinemaster. Deze apps helpen non-professionals om hun geschoten beeld in een handomdraai om te toveren tot een Instagram of TikTok-waardig filmpje. Het doel van apps als Facebook, Instagram, Snapchat en TikTok is echter om de gebruiker zo lang mogelijk op de app te houden. De voorspelling is dan ook dat in de toekomst alle functionaliteiten voor het bewerken van video in hetzelfde kanaal terug te vinden zullen zijn.

6. Video in 2020

Als bedrijf kun je dus niet meer om de feiten heen: het gebruik van video’s zal de belangstelling voor jouw bedrijf, organisatie of merk vergroten. Goede videocontent trekt de aandacht en biedt de mogelijkheid om in korte tijd een boodschap over te brengen. Voor 2020 geldt dan ook: maak aansprekende video’s die toepasbaar zijn op ieder kanaal. En vergeet niet alvast je TikTok gebruikersnaam vast te leggen, voordat het te laat is!

online video trends 2020 asega

Bronnen: Eljadaae.nl, About.fb.com, Techjackie.com, Tubularinsights.com, Wibbitz.com, Impactbnd.com, Wyzowl.com, Invido.com

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK