Facebook kondigt veranderingen aan

Dit moet je weten over de nieuwste ontwikkelingen

· Social Media

De komende maanden gaat Facebook de langverwachte update in de newsfeed doorvoeren. Dit houdt in dat de nadruk komt te liggen op content van vrienden en familie. Maar wat betekent dit voor Facebook Business?

Door: Claudia Franken | Manager Social Media

Wat verandert er precies?
Facebook legt voortaan sterk de nadruk op posts van vrienden en familie, die dan ook voorrang krijgen in de newsfeed ten opzichte van publieke content van bedrijven. Het is dus mogelijk dat pagina´s een afname gaan zien in hun bereik, kijktijd van video´s en referral traffic (naar o.a. websites).

Geldt dit voor alle pagina's?
Dit verschilt van pagina tot pagina en is mede afhankelijk van de kwaliteit van de content en de interactie van gebruikers. Met andere woorden: pagina's met content waar vrienden reageren op elkaar, scoren beter.

'Pagina's met content waar vrienden op elkaar reageren scoren beter.'

Hoe gaat ASEGA om met de wijzigingen?
We blijven diverse contentvormen opnemen in de contentplanning. Daarnaast gaan we nieuwe, originele en unieke content maken en testen op basis van creatieve sessies. Ook investeren we dit jaar als team in nieuwe kennisvergaring voor verschillende online mogelijkheden. Wat betreft Facebook doen we er alles aan om ook jouw bedrijfspagina zo hoog mogelijk in de ranking te houden.
Authenticiteit, advertising en organisch bereik
Om de juiste interactie te realiseren bij de community is het van belang dat we de (potentiële) doelgroep nog specifieker in kaart brengen en de content hier nóg beter op afstemmen. De combinatie van authenticiteit, organisch bereik en advertising is nog steeds noodzakelijk om zichtbaarheid in de newsfeed te garanderen en bepaalde doelen te behalen.

We helpen je graag om een passende aanpak te vinden, met als doel van 2018 een succesvol jaar te maken!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK