Hier komt Amazon

Wat we kunnen verwachten van superstore Amazon

· Longread,Social Media

Tekst: Bob ter Horst | Leestijd: 3 minuten

De Amerikaanse superstore Amazon is sinds vandaag op de Nederlandse markt. Een reusachtig bedrijf waarvan we allemaal de naam wel eens hebben gehoord. Maar wat is Amazon precies en wat zijn de mogelijkheden qua adverteren op Amazon? ASEGA zet alles voor je op een rijtje.

Spraakmakend de grootste

Amazon is de grootste webwinkel ter wereld en is actief in 15 landen. Met miljoenen klanten en meer dan 280 miljard dollar omzet, is het een speler om rekening mee te houden. Vooral nu Amazon zich heeft gevestigd in Nederland. In andere Europese landen werd de techgigant binnen enkele maanden marktleider. De experts verwachten dan ook dat ons land geen uitzondering zal zijn. De Duitse variant Amazon.de, die al eerder bereikbaar was, stond tot vandaag op de 6e plek qua omzet in Nederland, wat knap is aangezien ze weinig tot niet adverteren op de Nederlandse markt. Tot op heden zijn Bol.com en CoolBlue de grootste online winkels in Nederland.

Waarom Amazon?

Nu Amazon naar Nederland komt wordt ook Amazon Prime aantrekkelijker voor Nederlanders. Met dit abonnement kan men niet alleen streamen op Prime Video, een tegenhanger van Netflix, maar ook een fiks aantal kortingen verwachten op producten tijdens de Prime Day, Amazons eigen ‘Black Friday’. De doorslag om voor Amazon te kiezen zal voor velen toch de prijs worden. Doordat Amazon rechtstreeks zaken doet met hun leveranciers, kunnen zij goedkope producten aanbieden. Bol.com en CoolBlue werken vanuit een eigen magazijn, hierdoor zijn hun producten duurder. Het prijsverschil tussen Amazon en huidige marktleider Bol.com zal dan ook aanzienlijk worden.

De gouden regel dat alle vragen en klachten binnen 24 uur moeten worden opgelost.

Adverteren op Amazon

Dat Amazon de grootste webwinkel van Nederland gaat worden, staat dus als een paal boven water. Voor velen een mooi moment om te beginnen met adverteren op Amazon. Hiervoor biedt de gigant twee opties: Amazon Marketing Services (AMS) en Amazon Advertising Platform (AAP). Het grote verschil tussen deze twee opties is de plek waar jouw advertenties vertoond worden. Bij de AMS worden jouw producten extra uitgelicht op de website van Amazon zelf. Ze komen bijvoorbeeld bovenaan in de resultaten wanneer iemand een zoekterm invoert die met jouw product te maken heeft. Deze advertentiemethode zorgt vaak voor extra directe sales. Het AAP biedt een platform waar Amazon-ondernemers hun potentiële klanten kunnen bereiken door middel van allerlei verschillende web-advertenties op andere sites dan Amazon. Denk hierbij aan banners die je aan de zijkant van een website ziet staan.

Geen fouten

Amazon is enorm streng in het waarborgen van de kwaliteit van haar adverteerders. Zo is de gouden regel dat alle vragen en klachten binnen 24 uur moeten worden opgelost. Gebeurt dat niet, dan kan Amazon je account als adverteerder opzeggen. Goede hulp bij het adverteren op Amazon is dus geen gek idee, voornamelijk omdat klantenservice veel tijd kan gaan kosten.

Hulp nodig?

ASEGA is je betrouwbare partner op het gebied van online advertising. Wil jij graag beginnen met adverteren op Amazon, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Onze gecertificeerde Amazon-specialist bespreekt graag de mogelijkheden voor jouw toekomst op Amazon.

Bronnen:

Frankwatching.nl

Amazon-marketing.nl

Marketingmakers.nl

Ecommerce.nl

Emmerce.nl

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK