Return to site

Met je ongebruikte kantoorcomputers de strijd aan tegen Covid-19

Dankzij Folding@home draagt ASEGA ook een steentje bij

· Werken bij ASEGA

Wanneer je hele bedrijf thuis werkt, kan je maar beter van de nood een deugd maken. ASEGA gaat daarom zijn niet gebruikte kantoorcomputers inzetten voor het Folding@home project. Hiermee hopen wij ons steentje bij te dragen in de zoektocht naar een vaccin tegen het coronavirus.
 

Rekenkracht nodig voor een vaccin

Het Folding@home project zorgt ervoor dat computers die momenteel op halflege kantoren staan meer doen dan alleen stof vangen. Het project maakt, dankzij een speciaal programma, namelijk wereldwijd gebruik van de rekenkracht van pc’s. Dit is belangrijk omdat onderzoekers op zoek zijn naar een manier om te voorkomen dat de stoffen in het virus samensmelten met de stoffen in de longen van de patiënt. Om deze stofjes goed in beeld te brengen, maken de onderzoekers gebruik van complexe 3d computermodellen. Iets wat veel rekenkracht vergt. Hoe meer computers er wereldwijd worden ingezet, hoe beter.
 

ASEGA helpt

Aangezien wij door de huidige situatie ongebruikte computers op ons kantoor hebben staan, is dit een mooie kans om ons steentje bij te dragen in de strijd tegen het virus. Wij steunen dit mooie initiatief dan ook graag.

Meer informatie over folding, hoe het precies werkt of zelf ook meedoen? Kijk dan op: https://foldingathome.org/ 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK