Dit is ASEGA: Luca

'Dit werk houdt je scherp!'

· Werken bij ASEGA

Leestijd: 2 minuten

JOUW EERSTE INDRUK VAN MIJ IS:

“Hi! Ik ben Luca (spreek uit als ‘Loe-Ka’). Een spontane verschijning die sinds februari als junior content creator social media het social media team versterkt. Als rasecht gezelligheidsdier, houd ik van sappige kantoorverhalen en ben ik niet vies van een beetje humor. Tenzij het gaat om mensen die tijdens de lunchpauze sticky broodbeleg hebben en dit blijft kleven op hun bord tijdens de afwas. Ieee.”

ZO VERLIEP MIJN EERSTE ONTMOETING MET ASEGA:

“Momenteel ben ik een aantal maanden aan het werk voor ASEGA. De optie om hier stage te lopen kwam echter al een hele tijd geleden op mijn pad. Volgens mij een dik jaar geleden zelfs. De openstaande vacature voldeed precies aan wat ik wilde doen: ‘iets’ met tekst en social media. Dat één van de kantoren in Tilburg ligt, is natuurlijk ook mooi meegenomen. Maar om even terug te komen op het vorige; een medestudente van mijn opleiding liep hier destijds stage en doordat haar ervaringen positief waren, heb ik meteen contact opgenomen en voilà! Een goede beslissing, want ook ik ben erg blij met deze stageplek!”

EEN DOORSNEE WERKDAG ZIET ER ALS VOLGT UIT:

“Die bestaat vooral uit het maken van content voor alle websites en social media kanalen van opdrachtgevers. Dat zijn er zo’n vijfentwintig, dus er is altijd genoeg werk om handen. Al die verschillende opdrachtgevers, zorgen natuurlijk ook voor een fijne variëteit in je werkzaamheden. Verder heb ik net zoals Evi zo nu en dan locatiebezoeken, waar we ter plekke content verzamelen en maken. Dat gaat voornamelijk om het maken van foto’s in Winkelcentra of het voeren van een interview met een ondernemer. Doordat we de social media kanalen als het ware overnemen, moeten we altijd paraat staan om deze te monitoren. Dat houdt in dat je dagelijks op veel verschillende platformen tegelijkertijd actief bent en snel - én nauwkeurig - moet kunnen schakelen. Het houdt je zeker scherp!”

'Stagiaires krijgen bij ASEGA veel vrijheid en verantwoordelijkheid over hun eigen taken' - Luca van Dijk

DIT IS MIJN FIJNSTE WERKHERINNERING TOT NU TOE:

“Het opstarten en beheren van een online campagne, waarvan ik een groot deel van de uitvoering op mij heb genomen. Stagiaires zijn bij ASEGA gelijkwaardig aan vaste medewerkers en krijgen dus veel vrijheid en verantwoordelijkheid over hun eigen taken. En kom je ergens niet uit? Geef gewoon even een gil in de kantoortuin en dan is er altijd wel iemand die je te hulp schiet!”

OUT OF OFFICE? DAN BEN IK DRUK MET:

“Dansen, dansen.. uh had ik dansen al genoemd? Daarnaast vind je me regelmatig in de stad, waar ik door mijn bijbaan in een kledingwinkel de geprogrammeerde neiging heb om alle kleren recht te leggen. Ben ik dat niet aan het doen, dan lees ik mijn tijdschriften van achter naar voren, pluk ik constant aan m’n kapsel óf verbeter ik (zodra ik de mogelijkheid krijg) andere mensen wat betreft spelling en taal. Of ik ook kan relaxen? Jazeker, gewoon thuis op de bank met mijn lieftallige vriend, waarmee ik samenwoon in een jaloersmakend mooi nieuwbouwappartement in Tilburg.”

ALS IEMAND ZEGT ‘ASEGA’, ZEG IK:

“Een media- en communicatiebedrijf met een informele sfeer en gezellige, creatieve en hardwerkende werknemers.”

Naam: Luca van Dijk

Stage: Junior Content Creator Social Media

Studie: Communicatie: International Event, Music and Entertainment Studies (IEMES) Tilburg

Leeftijd: 23 jaar

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK