ASEGA goes green(er)

Samen met Trees for All werken aan een betere toekomst.

· Longread

ASEGA is bedrijfspartner van stichting Trees for All. Dit houdt in dat we onze jaarlijkse CO₂-uitstoot compenseren door bomen te planten. Ook dragen we door middel van een donatie bij aan duurzame bosbouwprojecten in Bolivia. Waarom deze keuze is gemaakt en wat deze samenwerking precies inhoudt lees je in deze blog.  

Trees for all, wat is dat?  

Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en is de meest ervaren aanbieder van CO₂-compensatie in Nederland. Daarnaast zijn zij ook de enige aanbieder van CO₂-compensatie via duurzame bosprojecten die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Particulieren en bedrijven kunnen door middel van een tool uitrekenen hoeveel CO₂ zij jaarlijks uitstoten en hoeveel bomen er geplant moeten worden om dit te compenseren. Door middel van een donatie, die is berekend op het aantal ton CO₂, gaat Trees for All aan de slag. 

ASEGA vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan een betere wereld. “Door onze CO₂-uitstoot te compenseren hopen we met ASEGA bij te dragen aan een gezondere en schonere wereld", legt Managing director Frank van Bergen uit. "Nu proberen wij al zo duurzaam mogelijk te werken bij ASEGA, maar door een samenwerking met Trees for All tillen we dit echt naar een hoger niveau. Stichting Trees for All is namelijk een toonaangevende partner in dit opzicht en ik weet zeker dat zij onze donatie goed zullen inzetten.”

ArBolivia 

ASEGA is verbonden aan het ArBolivia project in het regenwoud van Bolivia. In Bolivia werkt Trees for All samen met een lokale organisatie die kleinschalige boerderijen helpt met het aanplanten van bomen op hun land. De akkers zijn gelegen op gronden die niet meer geschikt zijn voor landbouw. Daardoor staat het aangrenzende regenwoud continu onder druk om plaats te maken voor nieuwe landbouwgrond. Door de verarmde gronden te beplanten en onder duurzaam beheer te brengen neemt niet alleen de druk op natuurbos af, maar dragen de verarmde gronden zelf ook weer bij aan klimaatmitigatie. 

Er wordt door ArBolivia een mix geplant van bospercelen, boslandbouw en fruitboomgaarden. De bospercelen vormen op termijn een gesloten bos van inheemse boomsoorten, waar selectief hout van geproduceerd kan worden voor de lokale markt. Op de boslandbouwmodellen worden duurzame koffie en cacao verbouwd. De koolstof die in deze nieuwe beplanting wordt opgeslagen, wordt gecertificeerd en als compensatie aangeboden aan donateurs. Zo wordt de beplanting van de nieuwe bomen gefinancierd en kunnen de boeren van start met hun duurzame business case.

Doneren?  

Benieuwd geworden naar stichting Trees for All en de mogelijkheden die ze bieden om jouw CO₂-uitstoot te compenseren? Neem dan snel een kijkje op de website, bereken je CO₂-uitstoot en doneer!

Bronnen: Treesforall.nl, CBF.nl

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK