WhatsApp nu ook voor bedrijven

Eenvoudig appen met je klanten

· Social Media

WhatsApp blijft zichzelf ontwikkelen en is vooral bij particuliere gebruikers natuurlijk erg populair. Met WhatsApp for Business maakt het zichzelf nog interessanter voor bedrijven. WhatsApp Business is vooralsnog alleen te downloaden via de Play Store.​

Door Sandra Cals | Projectmanager Social Media

Met de app komt WhatsApp de zakelijke gebruiker tegemoet. Veel bedrijven gebruiken de app al, maar dat werkt nog niet altijd zoals gewenst. Zo kun je de app momenteel niet op meerdere telefoons tegelijk zetten. Bedrijven hebben straks de mogelijkheid om hun accounts te delen en te verspreiden over meerdere personen. Het instellen van automatische antwoorden is ook mogelijk, zodat een bedrijf ook buiten openingstijden (automatische) berichten kan versturen. Verder biedt de app statistieken, waarmee een bedrijf inzicht krijgt in de reactietijd en status van de verstuurde berichten, een profielpagina en andere mogelijkheden die zakelijk erg interessant zijn.

WhatsApp komt de zakelijke gebruiker tegemoet.

Particuliere gebruikers
Voor particuliere gebruikers is de app een ideale manier om snel te chatten met bedrijven. Bedrijven kunnen de dienst dus gaan gebruiken om directe vragen te beantwoorden en zal voor veel bedrijven een vast onderdeel worden van hun service. WhatApp verandert van een dienst voor privéberichten dus in een dienst voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK